Poo baby normal or cirit birit ye ?

Hi momies, nak tanya pendapat, before ni anak minum susu similac, tapi jadi sembelit, 2 ke 3 hari tak berak bila berak jadi keras, so try tukar susu s26, poo dia jadi cair mcm ni, ni kira cirit birit ke normal ye ? Dia berak sehari sekali atau 2 kali lepas tukar susu ni, tapi poo dia cair mcm ni, normal or cirit ye ? #firstbaby #ingintahu

Poo baby normal or cirit birit ye ?
4 Balas

klu cair, cair mcm air tau. mcm kita cirit keluar air. tpi ni jenis melekit kan? ok ni tpi klu tk yakin cuba tnya doktor. and tnya btul² ade sstngh doktor jawb gitu2 je

Normal bagi saya, selalunya baby yg belum mula makan macam ni la texturenya. Kalau cirit birit macam air.

6mo ago

Biasanya brp kekerapan baby berak eyh kalau cirit birit ?

Ank sy s26, normal poo nya sis. Wrna mustard, green mustard. Texture mcm paste sikit.

6mo ago

Ouhh faham, hehe, risau pulak ingat kan cirit birit. Thank you 🫶🏻

Anak sy pun texture mcm ni, normal, kalau macam air baru cirit