Makanan tambah berat baby

Hi nak Tanya anak Saya dah 9 bulan berat 8.3kg. Masa 6 bulan timbang 8kg so naik 300g je. Misi takde cakap apa pun tengok semua masih dalam garisan putih. Cuma saya pelik anak saya mmg kuat makan just lasak sangat jela tapi berat naik 300g je. Makanan dia saya tumis2 je. Just nak Tanya apa lagi bahan yang boleh naikkan berat baby 9 bulan eh?

2 Balas

Boleh tambah butter, cheese, susu full cream dalam masakan. Nak lebih info awak boleh follow FB happybabyfoodmalaysia. Yang penting selagi BMI anak awak normal tak perlu risau okay😊

If nurse ckp ok dont worry sis. Nnti ter overweight plak kesian budak tu