Susu fm untuk naikkan berat badan baby 6 bulan

Hi mommy, nak tanya ada tak suggest untuk susu naikkan berat badan baby umur 6 bulan.. anak saya saya sekarang minum susu frisolac, tapi naik dalam 200-300g sahaja sebulan.. anak saya dah try s26 gold masa umur sebulan tapi dia ada ruam merah.. sekarang berat baby 6 bulan hanya 6.1kg sahaja.. any suggestion mommy out there fm yg sesuai untuk baby.. baby sekarang dah makan but still berat sama je.. #firstmom #firstbaby

2 Balas

hi.. anak sye masa 6 bln pun naik 300g je dr 5 bln.. mnum susu dupro.. 5 -6oz gap 3 jam..

tmbh lemak dlm bubur dia. minyak sawit/evoo/unsalted butter/minyak masak.

9mo ago

4 5 kali berak, jenis stool cair mcm air ke? biasa je? tgok pemakanan dia. or stop ltk evoo dulu. tgok masih sama atau x. kalau x, boleh tukar evoo tu, ltk butter ke minyak sawit ke x pon minyak masak biasa.