First time bersetubuh

Nak tanya, almost 3 kali cuba bersama, setiap kali mencuba, sakit (vagina masih ketat) & rasa takut. Kali ketiga, sakit tapi pecah selaput dara. Tapi masih belum dapat masukan sepenuh zakar dalam vagina. Adakah selepas pecah selaput dara masih akan sakit untuk bersama/masukkan zakar? Atau sakit tu jadi kurang? Malu nak tanya tapi takut tak normal 😅

27 Balas

Sis br terbukak post ni. Just nk share jgk pglmn pertama. Terkejut pon ye bile first time tgok zakar dewasa. Seriau bile bayg lubg kite ni besor jari aje. Mmg sakit mase zakar suami nk masuk. Tp first night tu mmg dh bjaya masuk habis. Mybe sis pye kering, sbb tu sakit n xboleh masuk. Kepala zakar tu mmg kene basah dgn air vagina / pelincir br boleh masuk. Even setiap kali bersama klu kering pon xleh masuk. Gesel2 smpai basah kepala tu br boleh masuk. Sy n hubby mmg lame couple smpai ke pelamin, mybe bile kite foreplay first night tu mmg betul2 terangsang. Ye lah lama menahan utk jadi halal. Habis semua diteroka, semua benda baru bg saya that night. Tu yg mmg basah n first try tu mmg sakit, tp bile sakit suami stop tekan n foreplay lg smpai jd xtahan sgt n perlahan2 bile dh pecah selaput n kepala takuk tu dh boleh masuk br tekan habis. Rase mcm koyak pon ade, kuar air mate jugak lah, selain sakit, rase sedih pn ade. Tp yelah penyerahan mahkota yg djaga utk suami kan. Bile hilang sakit tu, lama2 jadi rase nikmat je lah. Cume awal2 kawin tu xkenal rase puas lagi, mybe husband pon first time cepat je die nk pancut. Tye kawan2 perempuan yg dh lama kawin mcm mane tips n klimax tu..Sama2 belajar n suami pon pandai dh nk kawal pancutan. Bile dpt rase klimax tu mcm kejang 1 bdn. Lagi2 klu klimax berganda, mmg best sgt. Kene tahu yg kite ni boleh klimax byk kali br puas x mcm lelaki sekali je dh lembik 🙊. Skrg sy klu x ckup klimax smpai puas, sy bgtau je suami. Die akn say sorry n improve in next round. Skrg dh ank 3, klu buat sex suami akn mtk green light dlu klu die nk pancut. Slgi sy blm puas die akan buat lah mcm2 posisi smpai sy dh xlarat nk klimax br die pancut. Yg penting komunikasi antara sis dgn suami tu penting sgt. Jgn malu2. Klu x hambar hubungn rumah tangga tanpa sex ni. At least seminggu 3 kali tu sgt bagus lah. More is better. Ok thanks.

sis saya almost 2 years taw tak bersama suami sbb hal ni. Satu hari tu saya tekad. Tipss dia simple. 1. Awak foreplay your husband first. Bagi dia onz and focus kat awak. 2. Biar dia belai2 awak foreplay anything, galakkan dia sentuh itu ini and awak cuba pejam mata and relax.. 3. Amik Gell @ Lubricant tu sapu2 di bahagian Vagina awak sehingga ke pintu masuk tu.. sambil belai2 tu jari2 awak akan maybe tersentuh kawasan sensitif means boleh trigger klimaks.. so focus situ.. 4. Bila nak masukkan zakar tu, jangan lupa baca doa jimak. Saya suggest awak buat cowboy style (menunggang) means awak on top. and awak yg pegang zakar suami awak cuba masukkan perlahan2. 5. Mmg sakit tp bila awak bubuh lubricant kat zakar husband and vagina awak tetap sakit tapi mudah masuk. Serious talk, kena buat set kat minda tekad nak buat. 6. bila awak notis dah masuk. stop kejap then awak yg gerak sendiri. bila dah licin buat laju sedikit. 7. Bila da selesa kurang sakit, tukar position suami atas awak bawah. and teruskan. hehe sekian tips saya.

saya mula mula mcm tu jugak awak, first on mmg tak lepas masuk & sakit bukan ape dok fikir dalam kepala sakit lahh ape lahh, kang terkoyak mampus 🤣 banyak sangat memikir & husband punya bird pun sakit jugak 😂 maybe sebab kering then saya banyak membaca & bertanye. untuk kali kedua nak on tu, saya dah tak berfikir & husband banyak lebihkan dekat foreplay, sebelum nak masuk try fingering dulu & bila dah basah bawah tu husband slow slow masukkan & enjoy the moment. tapi untuk second try mmg akan terasa sengal sengal dekat bahagian vagina tu. kena air pun pedih pedih. next week try lagii on, biar sampaii dah ghairah & berair vagina tu then baru masuk bebird pastu lama lama okay lahh. takpe awak slow slow okay & kalau tak nampak lagi tengok video blue sekali dua,😝 then nnti awak faham takpe niat nak belajar 🙈

2y ago

haah ya betul. ikutkan malu memang malu nak bertanya. fikir nak belajar benda dapat pahala je ni sis 😂 lg2 tak ada adik beradik perempuan, jadi refer online je

Pengalaman saya dulu pun ngeri 😂 memang banyak kali cuba nak bersama tak dapat. Sakit sangat rasa sampai rasa nak give up. Lepas tu gi jumpa dr. Dr suruh relax jangan takut jangan kemut. Minta husband masukkan slow2. Bila dah lepas masuk lain pulak cerita. Tiba2 macam rasa ada benda pecah macam ‘pop’ haluss je rasa. Pastu panassss je sekali tengok darah cair mengalir banyakkk penuh kat toilet. Lama juga baru berhenti. Duduk kat toilet bowl darah sentiasa mengalir. Sampai husband naik takut tengok sampai berbulan juga tak sentuh saya 😂 Menakutkan betul bila ingat balik. Adoii. tanya dr tu apa dr kata mungkin selaput dara saya jenis tebal. Entah la Wallahualam. Alhamdulillah lepas2 tu ok dah.

2y ago

Lepas tu berbulan juga tak bersama sis 😂 takut punya pasal. Sampai kena pergi jumpa dr. Dr yang kena ajar haha. Malu jee. Dr suruh pakai pelincir. Pastu slow2. Sebab dr kata mungkin ruang terlalu sempit. Siap ajar laa macam mana nak relax. Yang penting jangan takut sebab takut tu buatkan vagina kering & auto terkemut. Tu yang sakittt. Lepas tu try lagi, yang ke 2-3 memang sakit takut. Lama2 dah ok. Hihi.

sy rasa kebnyakan org mcm tu termasuklah saya. sy ambil masa sebulan sis betul2 dpt bersama. alhamdulillah suami pun mmahami dan sabar. nasihat sy, beli lubricant jenama durex botol biru. gunakan itu sebagai pelincir. mula2 awak akan rasa x selesa tp nnti lama2 kita akan pandai sendiri sis. yg penting masa nk bsama tu berdoa dulu, solat hajat, jgn tergopoh gapah, rileks, bnyakkan bincang dgn suami mcm mana nak buat apa yg awak nk suami buat. haaa 1st time mmg akan jdi mcm kuliah nnti huhu nnti dah lama2 dah xyah ckp pape masing2 dh expert. semoga dipermudahkan sis

2y ago

sama2. jgn risau2 jgn stress2 ya

normal awal kawin mcm tu. Sya dlu nangis2 mlm honeymoon tak snggup rasa, sakitt betul. Kena air ya allah pedihhnya. Tpi tiap malam cuba masuk sikit2, ckup 2 minggu berjayaa smua. Tapi smpai skrg masih sakit tambah2 kalau lepas period pstu nak on, pedih dia mcm awai2 kawin pulak. smpai terfikir normal ke tak .. tpi bila sy brsama wktu subur, terus rasa nikmat. tu je sya dpt beza. kalau sy sedap mksudnya tgh subur. Skrg tgh preggy , on je rasa sakit pulak aduhai tah la 😅

awal kawen pun sy mcm sis..kita ingat pecah dara tu biasa2 je. sekali mlm pertama tu sakit amatt..terus terfikir mcmni ke keadaan masa bersalin ni,mcmne dorg kata nikmat bd ni.rase serik .nak bjalan pun sakit,duduk sakit.huhu.3hari bd kluar darah suami pun terkejut byk habis cadar pngantin,nasib baik alas kain dlu🤣pastu xkluar darah dah baru boleh masuk betul2,main pun dah sedap.hahahah.maaf ye.rasa kelakar bila teringat balik moment mlm pertama 🤣🤭🙏

Hehehe biasalah anak dara kan nak pecah dara tu memang fuhh 😄 Pengalaman sy pun camtu lah mula2 sakit sebab vagina kita ketat kan. Tiap malam cuba sikit2 lama2 hah ok. Cuba dgn husband banyak kali juga lepas tu wlwpon kita takut2 sebab sakit lama2 boleh dah. Suami pun memahami & sama2 usaha. Pastu ok lah lama2. Then kena pandai klimaks sama sy pun banyak baca cara nak bagi klimaks semua tu.

hai sis. mula² memang sakit. kalau nak kurangkan sakit tuu sebelum nak mula manja² dengan suami, naikkan nafsu. means bagi basah laa yg bawah tuu😅. bila dah selesa jangan stress masa nak masukkan. cuma enjoy saja. memang sakit first, sec and third masa buat tuu, bila dah lama² nanti dah tak sakit. rileks pejam mata, takpun kita perempuan yg tolong masukkan.

perempuan boleh klimaks banyak kali dalam masa yg singkat.. kalau taknak sakit, foreplay sampai rasa tak tertahan nak klimaks, masa tu kalau suami masukkan, rasa nikmat dan kurang atau tak sakit.. tapi dah berjaya masuk tu biar je denyut2 sendiri, jangan terus laju main, ambil masa sambil cium2 leher ke pape baru mula semula.. selamat mencuba! 😉