Trauma bersama

Hai semua. Ada tips atau cara tak untuk hilangkan rasa takut nak bersama lepas bersalin? Saya dh 6 bulan lepas bersalin tapi masih rasa takut nak bersama. Takut sakit, teringat sakit kena jahit. Dah cuba untuk bersama tapi makin lama makin sakit. Sampai suami pun hilang mood. Rasa berdosa sangat tapi saya rasa sakit 😭 tak pasti sama ada sakit kt tempat jahit atau sakit sebab bergesel. Buntu

7 Balas

mula2 saja rasa trauma, lebihkan masa bercinta korang berdua, awak tu kena banyak ransang dari suami baru awak rasa basah banyak, jadi senang la nak bersama , takde rasa sakit, imaginasi la yang buat rasa nikmat ... buang jauh2 fikiran SAKIT dalam kepala...

normal..cume set dlm kepala jgn pk sakit or takut.ok je sebenarnye bile kite sendiri jgk bg kerjasama..lamakan foreplay n blh gune pelincir Durex..blh bt perlahan2 n enjoy.ape2 pn kena cube sbb xnk bg suami hilang mood..org lelaki xdpt mmg camtu..kena sabo jelh

kena minta kerjasama suami juga dlm hal ni. foreplay lama sikit ke apa ke. guna gel pelincir ke. sama2 explore. & bincang sama2. kalau puan masih belum bersedia, kena ckp terus terang dari makin teruk diamkan nanti masam muka tak elok.

Normal rasa takut nak bersama balik lepas bersalin. Apa kata ibu cuba tengok posisi yang macam ni, mungkin dapat membantu rasa takut tu: https://my.theasianparent.com/seks-selepas-bersalin

saya dua kali jahit sis..tapi tak sampai dua bulan dh bersama..mmg kena beranikan diri sis..ikutkan trauma, mmg trauma..dgn luka baru baik..tp mmg kita sendiri yg kena atasi trauma tu..💪🏻

2y ago

minta tolong dgn suami, buat secara perlahan2..takde lah terasa sgt

Kena betul2 basah sis,,mula2 mmng sakit huhuhu,lama2 ok tu😊

normal kalau rasa takot..foreplay lama sikit..