sembang2

Nak tanya ada x sini sapa2 yg baru pregnant tp xda muntah2... cuma kadang2 rasa perut cekang ,lapAr tu jangan tanya la...kadang tu terfikir jg aku ni pregnant ka x... check 2 kali,dua2 positif... ada x yg pengalaman mcm ni? Tq

91 Balas

Saya 8 minggu. Alhamdulillah tkde muntah, cuma rasa letih, mengantuk, sakit breast dgn pening kdg2.

Sye x muntah sngt.. Klo muntah pun sbb alah mkn x leh mkn sardin, ikan bakar, n milo pekat.. Hhuuhu

Sya tgah pregnant pon tak ad alahan,, Alhamdulillah boleh pergi kerja, buat rutin harian ng okey..

Sme mcm sye sis ..muntah xde mkn mmg kuat ..hihihi pstu skit kt ari2 je..kite kna sbar je lh..😀

Alhamdulillah xdk pa2 lg...cuma xleh bau mnyak wangi dah...hahahah pdahal mnyak wangi mmg kegemaran😆

5y ago

Kan...hahahahahah😂

Awal2 sebelum masok 2 bulan semua ok.. lps tu start dah muntah2.. mSok 2nd trimester bru stabil balek

5y ago

Owhh phm..tqtq

Saya pun tak ada muntah2 time pregnant.. Alhamdulillah.. Cuma kerap mual dan tidur.. 😁

Sy puwn mcm tuh....xdew alahan puwn.asik t'pkir lop ad bby kw x lam perut nih 😁😁

Saya lapar je memanjang.nasi xleh makan tapi dok kemaruk nak makan daging😂🤣😂😂

saya dh 16week, alhamdulillah tkda alahan mual muntah tu smua. selera pula makin bertambah 😂

5y ago

Sy bru 8weeks..ikt dan..my dy lalu2 sgguh2.. klau time perut berangin makan apa pn dok mengtaq jg..