MOGTT (minum air gula)

Nak tanya ada x mommies yg ada pengalaman muntah sejam selepas minum air gula? Perlu ulang test x?sbb sy x bgtau doctor yg sy muntah selepas sejam minum air gula tp darah still kena ambil lah..

12 Balas

taksilap saya ambil darah selepas dua jam minum air gula kan. if muntah balik after sejam, please tanya semula doc n nurse. jgn berdalih atau sembunyi apaa apa semasa checkup. sbb semuanya utk kebaikan ibu dan baby. Kalau takperlu ulang test, that's good for you. Kalau perlu ulang pun, still good for you and baby. sbb ada kes Yang mmg si ibu menghidap diabetes sewaktu Hamil, tipu maklumat mmg risiko kpd bayi sewatu kandungan atau kelahiran nanti. saya sendiri ada GDM semasa Hamil. takut results tak tepat. itu shj 😊 semoga dipermudahkan