hai mummies

Nak tanya ada x kes mcm sy..sy tgh hamil 11weeks+ ank yg ke 3 skng..cuma ade selisih fhm dgn suami..suami sy merokok..sy ni jenis yg x suka org merokok, ..sy tau pon sebelum kawin lg..suami sy ni dh jnji nk berhenti dr start kenal smpai lah skng..tp smai la ni, masih lg merokok..sy cma risaukan ank2 sy..thun lps ank sy yg berumur 1 thn 9bln, 3 kli msuk wad sbb jangkitan kuman pd paru2..slh 1 sebab dr asap rokok..sy cuba nasihat suami dh bnyak kli..tp nasihat sy dia mcm endah x endah..sy sedih..lg 1 suami sy ni asyik main hp je..kdng2 ank2 panggil pon x layan..kdg2 sy geram sgt..sy x tau apa nk bt..skng ni plak sy alahan teruk..suami sy ni bukanlah romantik org nya..tp sy nak kan perhatian dr dia..la ni sy mengidam..?..sy pendam je..klu x dpt pon xpelah..sy redha...tlg mummys smua..bg semngat kt sy...sy down skng ni...

4 Balas

jgn pendam. bagi je tau husband. terasa mengidam, mintak 'abg tolong beli kan makan ni', nak mintak die layan anak cakap, ' abg tlg main dgn anak kejap, sye nak rehat' psl rokok tu boleh pesan dgn die 'abg nak merokok duduk luar, masuk lepas tu terus mandi, jgn merokok dlm rumah. bau busuk, sye xboleh bau', nak perhatian pon kena mintak, 'abg, nak peluk, nak dodoi, nak cium'. die main hp tu awak duduk je sblh diee. ajak borak ke tye benda yg die tgh tgok tu ke. laki ni x tau pon ape kite rase. dorg xde sixth sense pon boleh bce fikiran kite. jadi, kne bgitau.