Angin dalam badan

Hi, nak tanya ada tips tak nak buang angin dalam badan time pregnant really need advice.

2 Balas

Saya pn tgh alami ni, saya beli gaviscon sis.. tp jgn terlalu kerap makan. Lepas makn jgn bring terus. Tp bila jdi n saya tak tahan sgt, saya akn bgun dri katil , dduk bersila dkt bawah n letak kepala atas ktil.. masa tu angin akan keluar, pedih tu pn akn hilang skit2. Sbb sya malam2 mmg xleh tido.. rasa angin ja. Bila buat mcm tu dlm 15min, akn hilang bru bole lena.

Simptom pedih ulu hati tu. Elakkan makanan, minuman dan perkara juga postur yg bg trigger pada pedih ulu hati. Dan brisk walking. Mcm saya bila brisk walking syukur lega sangat sbb boleh sendawa dan kentut. Tapi cover la kan sbb di tempat awam. 😂