sakit badan dan kerap buang angin

Hi ibu ibu , saya tau time pregnant memang akan sakit sakit badan tapi saya nak tanya ada tak yang pregnant kerap buang angin . perut kadang sakit mcm nak buang hajat besar tapi kadang ada masa tak sakit pon, lepastu tak rasa nak buang hajat besar pon tapi kerap buang angin ? saya dah masuk 20w dah dua hari lepas, baru rasa macam ni . saya sorang jeke atau ada lagi yang mcmni ?. #firstmom #pleasehelp

3 Balas

Sma. Masuk 21 week perut asyik meragam. Rsa nak membuang tapi bila pegi toilet tk membuang pon. Biasa jadi time malam. Tp sya mmg dri awal pregnant teruk sgt senak angin. Cuma tk de pulak perut meragam mcm ni. Buntu jugak tk tau silap makan ke apa 😭

sy spnjg first trimester mcm ni. dah msk 2nd trimester,ad juga tp bkn tiap hari. sy ada sembelit juga. sy ambil prebiotik. sy bdn jd berangin n lemau2 bdn kalau ambil tepung gandum. jd, sy kurangkan mkn.

Hi mom, sama macam saya 22w asyik buang angin,kalau angin tak keluar perut sentiasa bunyi kruuukkk krruuukkk krukkk angin pusing2 dalam perut...

3mo ago

mcm sy skrg susah membuang dan susah kentut so bdn sentiasa xselesa dan bisa2..minta husb urutkan baru ok..sbb dari urut tu sy boleh sendawa angin baru bdn selesa..pastu bhgian pinggang pn minta husb urut juga esok pagi mesti nak mmbuang..incase husb sakit xdapat tolong urut..sy minum milo sikit o kopi sikit,auto rse nak berak perut memulas😅