Badan penuh angin

Hai guys , ade tak yang same macam saye .. sejak pregnant badan penuh angin .. dari kembung perut sampai lah sekarang dah 5 bulan , kerap sangat kene angin tu .. bukan angin biase biase sekali dia datang sakit tu Allah je tahu , nak gerak pon susah .. selagi tak berjaya buang angin tu selagi tu lah sakit memanjang .. ade tips tak untuk buang angin dalam badan secara cepat ..

5 Balas

sy pun mcm ni msa awal trimester.. sy buat senaman ringan dgn minum teh halia atau bila masak tu.. letak halia lebih sikit.. jgn bnyk2 sngt pulak panas nnt.. setakat nk bg lawas pergerakan angin dgn najis kat usus..

1y ago

try buat senaman ringan.. minta husband or siapa2 yg terdekat urut blkng bdn.. urut biasa2 je jgn over2 pulak

sama mcm sy sis😂 kdg2 angin tu rasa mcm ada benda sangkut kt tekak. bila urut2 dada baru sendawa ok sikit. sy minum teh halia, mmg tak sedap tp nikmat kentut tu rasa lapang sikit perut.

1y ago

Same lah , selagi tak keluar selagi tu lah .. ade mase saye tak boleh berdiri tegak sebab terase angin tu sangkut kat pinggang kite .. memang kene urut usap usap sampai keluar angin kentut tu baru rase lega

sy pn angin..tp x kmbung,cume x blh tdo jd sekak nk nfas..sakit blkg cocok2..tiap kli nk tdo..skg 22w..suami urut2 blkg,br la blh nfs pjg,dn blh tdo..bgitu la hari2..

1y ago

Saye angin plus kembung sekali .. awal awal trimester kembung perut lah paling tak tahan .. masuk 2nd trimester macam satu badan pulak terase angin nye ..

sma sis saye.. kadang masak rasa sejuk badan terus tak jadi masak.. caranya saya kena buang air besar atau baring baru rasa ok kalau tak rasa nak pitam

kena jaga makan sis… klu boleh nasi 3x sehari dgn air susu

1y ago

Makan so far jage cume nye susu tu takleh masuk