Buang Angin

Hi Mommies, Boleh share tips nak hilangkan angin dalam badan tak waktu pregnant? Nak mengurut badan tapi tak digalakkan eh? Dah sapu minyak angin, husband sentiasa urutkan tapi angin keluar tak puas. Macam masih tersekat. Ke kalau masuk 24 minggu dah boleh pergi urut badan untuk buang angin? Plsss help. Buntu dah. Tak selesa sangat rasa angin tak lepas 🤧🤧🥺#ingintahu #firstbaby #seriusnanya #bantusharing

2 Balas

Saya nak masuk 28w ni pun angin bnyak. Dari awal pregnancy mcm ni. Takhilang2. Makan je lebih skit trus kembung perut keras perut bnyak angin. Kadang kalau terlebih mkan pastu kena muntah balik baru rasa ok skit. Kadang amik juga gaviscon sbab dari 2nd trimester tu doctor dah prescribe suruh amik gaviscon. Huhu. Terpikir nak urut juga tp tu la risau pun ade so xjadi la. Skrng ni melayan je la hari2 angin bnyak2 ni

bole je nak ngurut tp jangan kt perut je