Kena cakar kucing

Saya kena cakar kucing, sebab kucing ni suka bergurau dengan saya, tapi luka dia tak dalam, saya dah cuci dengn air sabun mandi dettol, boleh ke saaya letak minyak gamat, ibu mengandung boleb bela kucing ke? Ada effect tak kandungan kita sbb kena cakar? Takkan nk buang kucing pula 🥺

Kena cakar kucing
3 Balas

soalan ni susah juga, tapi saya pernah tanya misi, misi ckp kalau kita takda alergi dgn bulu or asma ke, okay je. lepas tuh saya research juga , kita tak bole bersihkan najis , tempat dia or mandi kan sebab ada virus tuh. saya pun kekadang kena juga cakar kucing n org tua saya larang saya dekat tapi susah sgt nak jauhkan diri. just banyakkan doa minta takda apa la.

2y ago

inshaAllah takda apa, fikir positif je sis. nak mgelak dari diorg susah juga la, sbb da terbiasa .

bela jela kucing tu. xde mslh pon. kucing tu doa kan kite. jgn dibuang. buat tmbh dosa je. kalau kena langgar ke kena mkn dek anjing ke. ltk mnyk gamat boleh, ltk aloe vera gel boleh.

mcm mana awak sekarang ? ok ke ? xde apa² berlaku ke ?

1y ago

Alhamdulillah saya dah masuk 38 minggu 🥰