Salam..nak tnya mommies2..Bahaya x banyak minum ais time prgnant...?

Just nak tahu saja..trima kasih#seriusnanya #firstmom

21 Balas

Minum je sis.. sy anak 1st smpai anak 2nd ni mmg minum berais.. mana tahan panas2..kalau diorg cakap bby besar, itu tak betul ye.. bby besar sbb mak GDM @ mak selalu makan manis

11mo ago

sy tlg terangkan ye. GDM adalah ringkasan daripada istilah gestational diabetes mellitus atau diabetes gestasi. Ia adalah keadaan kencing manis yang berlaku sewaktu hamil sahaja. Semasa seorang wanita sedang hamil, hormon yang dihasilkan oleh plasenta akan menghalang tubuh daripada menggunakan insulin dengan berkesan.