PERUT KERAP MENGERAS 37WEEKS

just nak tahu, memang minggu 37weeks ni perut kerap mengeras ke? kadang2 sakit memulas je. blm ada rasa contraction. cuma sakit dekat bahagian belakang & rasa ngilu kat bawah je kadang2. patut ke nk pergi hospital utk check? risau sebab perut asyik mengeras setiap 10-20minit mcm tu

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

kalau mengeras setiap 10 minit sekali tu kena pergi hsptl ye puan.sebab saya anak kedua mengeras 10 minit sekali,tak ada tanda² lain selain tu.pegi hospital dah bukak jalan 5cm dah.terus tolak labour room pecah ketuban and baby dah berak dalam perut.masa tu 39 weeks.

Perlu sis sbb kerap. Semoga dimudahkan urusan sis aamiin. 🤲🏼

3mo ago

tu la saya pon sama baby selalu sgt mengeras..tapi kadang ade juga memusing and tendang..and takde rasa contraction lgi..cuma bila mengeras tu sakit la jugak nk buat ape2 😅saya baru 35 weeks..