PERUT KERAP MENGERAS 37WEEKS

just nak tahu, memang minggu 37weeks ni perut kerap mengeras ke? kadang2 sakit memulas je. blm ada rasa contraction. cuma sakit dekat bahagian belakang & rasa ngilu kat bawah je kadang2. patut ke nk pergi hospital utk check? risau sebab perut asyik mengeras setiap 10-20minit mcm tu

2 Balas

kalau mengeras setiap 10 minit sekali tu kena pergi hsptl ye puan.sebab saya anak kedua mengeras 10 minit sekali,tak ada tanda² lain selain tu.pegi hospital dah bukak jalan 5cm dah.terus tolak labour room pecah ketuban and baby dah berak dalam perut.masa tu 39 weeks.

5mo ago

puan sakit mengeras perut ade rasa sakit x?