perut kerap mengeras dan ada rasa sakit

Assalamualaikum mommies ,saya nk bertanya kalau perut kerap mengeras dan ada rasa sakit mcm senggugut perlu ke saya pergi hospital?skrg saya dah 37weeks ,tanda2 nk bersalin pon masih takde lagi ...

7 Balas

saya 37w5d mula rasa perut mengeras dan sakit mcm senggugut .. tapi sekejap ja masa tu .. 38w makin kerap tgk bukaan 2cm .. doktor suruh balik dulu sbb katanya anak first lambat nak buka .. sekali tgh malam tu dtg balik sbb makin kuat sakit selang 5 minit .. tengok² da 3.5cm buka, lepas tu doktor tlg buka kan lagi 😂 38w1d selamat bersalin

2y ago

okay lah tuuu kang buat skrng pnt cpt ank kuar kang balik buat hujung2 hehe

Saya Hari Tu pon rasa mcm NK segugut jgk , mengeras Tu mmg selalu rasa sebelum ny. Bila dtg sekali Ng sakit Tu better pergi Dan kalau NK CPT bukaan bnykkn brjln masa2 ni in sya Allah dipermudahkan.

waalaikumsalam , kerap mengeras pon tanda bersalin .. trus je ke hospital .. kita x tau ada bukaan ke x .. lagi 1 tkut je kalau hospital jauh ke jem ke kan .. jadi better trus je pi ..

pergi je sis,sy pagi kemarin dah pergi dah. cek belum ada bukaan tpi ctg kontraksi dah ada. doc ckp kalau rasa mengeras lagi dan berserta sakit pinggang pergi hospital lagi.

sama la ngn sy sis...tp dk umh lg.mls nk g hospital awal2.

pergi hospital

pergi je sis