Tinggal bersama mak mertua..

Nak mintak pandangan kpd yg bergelar isteri/menantu..mcm mne klo kita sudah berkeluarga dan mempunyai rumah sendiri.. Tetapi mak mertua mahu tinggal sekali dgn kita.. Wajar ke klo kita sbg menantu rasa tidak selesa dan ingin kan privasi tinggal bersama suami dan anak..dan perlu ke kita memberitahu suami hal tersebut..

3 Balas

Skrg ni sy dan suami duduk kuaters n jauh dri family mertua. Kami dua bekerja. Tapi suami ada ckp juga yg dia nak pindah balik kampung dia, buka business dekat sana. Sy cakap kat dia, klu balik kampung, sy mau duduk rumah sendiri and make sure kita ada pendapatan yg cukup untuk tinggal tempat baru. Skrg ni dia tak cakap pasal tu dah 🥰

2y ago

sy menyesal duk dgn mak mertua mula2 ok lps ada anak rasa mcm dikongkong. anak dipegang betul mcm sy bkn mak nya. sedih betul

For me.tinggal dgn mertua baik mak or bpk mertua is a big NO.bgtau husbnd u taknk tggl dgn mertua.dlm Islam sndiri disuruh tggl berasingan.suami wajib sediakn tmpt tinggal selesa utk isteri...

4y ago

spatutnye bnda mcm ni common sense.ada parents yg kdg2 makes things complicated utk ank2 yg dah brkawen.parents i trbaik sgt respek kat diorang.siap ckp ank2 dah kawen pndai2 la.parents tggl rumah sndiri.ank tggl rumah sndiri.itu yg sebaiknye.