hb makin menurun

nak makan apa ya utk naikkan hb.. setiap kali checkup mesti hb turun..

14 Balas

Banyakkan makan syur hijau sis . Sy sblum ni pun hb drop . Smpai kena ambil drh . Pastu sy hari2 makan syur hijau . Bayam , sawi . Segala syur lah . Walaupun jemu tetap msak dan makan jgk . Alhamdulillah lpas g cek hb naik dri 9 ke 12 .

Makan apa saja yg boleh naikkan hb. Asalkan jgn ambil bersama pil kalsium, atau sumber kalsium seperti tauhu, tempe, dan telur dlm masa yg sama. Sebab kalsium akan menyebabkan zat besi susah nak diserap

sy stakat ni ok lg, tp turun jgk dri 13.5 ke 12.7...sbb kurg mnum susu n sayur hijau...so sy bli susu yg ad folic acid + mkn buah delima dn jambu batu...sy try...tggu result la nt, next app 3/11

Bagi yg bkerja, boleh try order nasi goreng kampung.. biasanya dia byk ikan bilis n syur kangkung.. not bad.. dh try.. hb naik.. order stiap kali lunch hour

Sama la kita,lagi2 sangkut GDM.Kalau makan2 jak,gula plak Naik.Control makanan,hb plak turun.Memang pening.. baru week 24,dah ulang alik ke klinik every 2 weeks.

Byk mkn utk naikn HB sbnryee☺️. Awak ggle. If nk bt kunyah2 buah jambu batu, cicah dgn serbuk asam masin tu mkn stiap hri. Sedap! Best

saya sebelum ni 10 lebih je hb..beberapa hari sebelum check up, teringin makan burger daging, naik terus 12 . hehe

saya mkn ubat tmbh darah dgn buah oren je.. so far dari 11.1 naik 11.7.. saya jgk ada amalkan mkn buah delima..

quaker oat je dik..in shaa Allah,stabilkan hb..sbb akk wat gitu time pregnant

Boleh try jambu batu, jus delima and mkn ayam daging merah byk2 sket.