Suami anak bapak. Semua dengar ckp bapak. Pendapat isteri no 2, pendapat bapak dia mesti diutamakan.

Just nak luahkan. Saya ni agak terasa dengan husband saya. Dia setiap apa keputusan semua, dia akan tanya pendapat ayah dia. Cth, wallet dia tercicir baru baru ni and ada kad bank apa bagai, pastu bila dia bagitahu saya, saya cakap call la bank apa semua utk block kad. Dia taknak, banyak alasan. Tapi bila dia bagitahu bapak dia, and bapak dia pun suruh call bank tuk block kad terus dia buat. Seolah pendapat saya ni mcm tk boleh pakai.. apa apa jela yang keputusan besar dalam hidup dia, yang dia perlu buat mesti akan tanya bapak dia. Tak kesah nak tanya bapak dia, tapi saya kan isteri.. at least dgr la juga pendapat saya. Even jawapan saya and FIL tu sama, dia mesti mcm nak confirmation nak approval dari bapak nya. Saya tak salahkaj FIL saya, FiL saya baik je. Stress lahai. Nanti esok, nak anak berapa org pun kot tanya bapak dia jugak kot. Jenis tak pandai buat keputusan, even dah jadi suami and bapak org.

1 Balas

puan sbr byk2 k...pape nnti diskus dgn husben baik2 ..oh ya .blh sy tw..suami puan ank tunggal ke?? atau anak bongsu?? mg smuanya baik2 shj dan dpmudahkan segalanya aamiin