BABY MERAJUK KE?

Baby saya aktif dari semalam tendang2 sampai harini.. macam tak tidur pulak dia.. lepastu suruh bapak dia pegang dan rasa.. bapak dia excited tiap kali saya cakap baby makin kerap tendang.. tapi bila dia pegang baby diam pulak🤣 lama dia diam selagi bapak dia pegang perut panggil2 dia.. pastu bapak dia bangun nak pi mandi, dia sambung balik tendang tu. Hahahaha.. ada siapa camni tak

19 Balas

Sy plk....time suami ada rumah, dia x nk gerak pun bila sy pnggil or usap perut, klau suami letak je tngan msti dia gerak2 Time suami g kerja, degar plak sy pnggil n usap perut pun dia gerak Muking time papa dia kerja, dia x ada kwan so cari lah mama....papa dia balik kerja dia dh x nk kawan dgn mama dia😭😭😭

4y ago

Ngada2 kot...klau kuar perempuan 6ty msti gatai....klau kuar lelaki x pelik🤣🤣🤣

Biase laa tu...bby acah baik dpn bapak..sy pregnant 2" mcm nii..bila kite tgh baring n relax dye aktif sgt,bila ayahnye letak tgn terus senyap..jdi bila dye aktif sy suruh ayah nye tgokkn je perut tu berombak senget benget sbb sy kecik orgnye...jdi nmpk jelas sgt klo bby gerak..trkekek je ayahnye nty😂

Hahaha saya pun haritu mcm tu kemain excited panggil husband bila baby tendang last2 dia senyap je x rasa pape. Tp skrg makin aktif bila daddy dia pegang dia punya tendang kemain lagi smpai terkejut daddy dia sbb kuat sngt menendang 🤣🤣

Pengalaman sy..baby first, ayh die y rasa dulu pergerakan ank..kalau ayh die usap2, msti die pon mula kick..huhu..keluar2 lelaki, jelous kot tngok ayh die usap mama..tp memang rapat dgn mama pon..umur dia 2thun stgh..

Sama laa .. saya pon mcm tu .. bila sorg2 dia aktif tu kdng smpai rsa senak .. tp bila husband pnggl dia diam .. klau gerak pon slow ja rsa .. sopan ja dpn abh dia🤭

eh sama lh kita sis. bby sy pun mcm tu. mcm dia tahu jak bapa dia pgng dia. klu sy pgng msih dia tendang2 tpi klu bapa dia diam je.. 🤣

Sama ngan saya sis, bila bpa dia pegang perut kita bby tak mau gerak tapi bila bapa dia tak pegang perut kita sdh baru dia gerak balik..

Sama...klau bapaknya ckp ngn dia, dia diam je x tendang pn...tpi klau Kita yg brckp ngn bby, asyik tendang je perut Mami dia ni...

Same mcm suami sye.. Sye bnyk kali rase baby tendang tpi setiap kali sye sruh suami sye pegang perut die diam je..

Sama sis! Baby sy pun kalau sy panggil bapaknya utk tengok dia kick trus dia diam. Sblm Tu kemain kick ajee