Supplement during pregnancy

Nak ambik supplement apa masa pregnancy

8 Balas

Folic asid mesti ambil. Lps check HB low, mesti ambil pula zat besi + vitamin c (bantu penyerapan zat besi). 2nd trimester boleh tambah supplement kalsium. 2nd trimester ni ada ibu2 dah start consume supplement IQ baby. Tp sy x ambil, lebih prefer makanan segar & natural mcm kekacang n buah-buahan.

Sebelum prgant lagi mmg dah consume asid folic + b complex, lepas dah prgnant hari tu, saya ke KK sbb ada bleeding week 5, terus doktor bagi new obimin. Sekarang dah week 9, masih consume vitamin tu je

Boleh ambil supplement Blackmores untuk Pregnancy. Complete semua vitamin untuk mommy.

Sy sblm bukak buku, sy cuma mkn acid folic je. Then masa bukak buku nurse bagi new obimin

Folic acid, ubat kk. Dan real food utk vitamin.

folid acid dh cukup

Shakelee

Obimin