Durian

Musim durian... Sy punye tunggu nak makan durian.. Hari ni suami belikan durian... Tanpa pk byk sy makan 5 ulas.. Sy sekrg dah 33weeks. Bahaya tak... Risaunye sy... Sy dah minum dr kulit durian.. Sy sekrg pun asyik ulam. Air je... Mummy2 penah x makan byk mcm sy... ? ? ?

11 Balas

Masa mengandung 5bulan, saya makan 6biji durian berapa ulas taktau..Alhamdulillah Okay je. Skang anak saya dah 4 bulan, sihat.. Sebelum mengandung pun kalau makan banyak, badan tak panas..so mengandung tak risau nak makan banyak pon..

sya 34weeks mkan durian 9ulas..hari yg same xde ape,mlm pon tido ok..tpi bsoknya tu ank mengeras je,rsenye angin kot..smpai susah nk bergerak..tpi baby grak ok jer..ALHAMDULLILAH..mnum air bnyk..hehe

InsyaAllah baik2 sahaja.. Pengalaman saya, makan durian sebelah petang, maghrib air ketuban pecah, pukul 10.30 malam, melahirkan.. Alhamdulillah..

Sy pun terlalu teruja..sbb sy mmg hantu durian...makan 2 biji smua 13ulas🤣😂..alhamdulillah baby ok..tp mlm tu panas yak mat

Insya allah takde apa2. Bersangka baik. Sbb saya pun mkn durian sampai 5-6 ulas nk buang ngidam

As long takde rasa sakit ape semua, in shaa Allah okay. Dah 33w kan. Tapi makan berpada2.

Sy pon baru je lepas mkn 😂 musim ni payah nk tolak. Dah 36w, mkn sebelum pantang lama 😅

4y ago

risau jer beranak awal

Huhu saya pun makan je tnp fikir pape.. Mlm ssh tdo jdi nya. Panas n sendawa je🤭

Sy 36w 4d teringin jugk nk mkn durian sebelum meletop ni..😂🤤🤤🤤

4y ago

Yeke😊mkn bleh tp jgn byk sgt..👍🏻😅

Sedapnyeee duriaaann....