bb asyik tido je

hi mumy semua… sy baru bersalin 5 hr lps.. bb sejak blik dr hos asyik tido je… adakah ini normal?bgun pon bila nk susu je.

16 Balas

baby kuning tak? kalau kuning lagi tinggi lagi dia suka tidur, mcm kita la tak larat tak sihat tidur je.. kalau tak kuning masa siang patutnya ada waktu berjaga ada waktu naps, bila waktu berjaga tu buat la aktiviti kat anak, bwk dia kat kawasan cerah, tummy time awal2 is good 👍🏻

1y ago

takpelaa dah memang newborn mmg keje dia tido je la 🤭 mommy jgn la jealous.. 2minggu ni terutamanya mmg bangun susu kencing berak tidur and repeat.. tunggu laa nanti dia besar sikit dah 1bulan ke atas dah alert haa nanti puan pulak mengharapkan baby tidur mcm skrg..

normal ank saya pun masa baru lahir mcm tu tido je smpai saya cek penafasan dia sebab risau..maklum first mom😅so agak risau wlaupun mak saya ada jagakan masa pantang...dia bangun masa nk menyusu je dan kena bangunkan dia untuk menyusu setiap 2 jam skali lak

normal sis, bby nb mmg xthu waktu malam ke siang 😂 mcm anak sy dlu.. siang tdo, mlm berjaga nak susu je.. tp bila anak dh 2 bulan lbh dia dh thu siang dia jaga mlm dia tdo.. skrg anak sy dh nk msuk 5 bln alhamdulillah senang tidurkan..

1y ago

ank sy 5 bln jgk ssh betul nak tidur.. 😅 geram je

Baby nb mmg kejenya tidur je lagi lagi kalau kuning lagi kuat tidur. Kalau ada kuning jangan biarkan dia tidur lebih dari 2jam sbb kena susukan setiap 2jam. After dah xde kuning pun saya still susukan 2jam sekali takut baby dehydration.

Normal sis mcm bby sy lahir2 nangis je xnk tido asik nn susu sjam skli 😂 nsib ddk 2hri je kt hsptal sbb bby xde kuning lps blik rmh eehh kuat plk dia tido bngun klau nk susu je

normal puan..bby baru lahir mmg tdo je😅dia akan bgun bila time nk mnyusu dan kita kena jg timing mnyusunya stiap sejam sekali..

ya normal .. tapi kalau ada kuning kena kerap kejut bby bg susu supaya kuning cepat turun

Normal........... bnyk2 kan membaca pasal first mom ni dkt fb. Saya bnyk dpt ilmu psl waktu tidur new born

Normal dear. Baru 5days. Tunggu nak masuk sebulan dua nnti ada lagi menangis bergegar rumah tu 😂

Sgt normal ibu sbb bru 5hri..tpi klau bby kuning makesure kna mnyusu setiap 1-2 jam..