Baby 3 bulan tido berbantalkan lengan ibu

Ada x bb mommy mcm ni..Dari newborn sampai la ni..bb nk tido berbantalkan tgn mommy sambil peluk..klau letak je outo terkejut..n bb akan tido dgn tgn akan terkapai2 mcm terkejut2..dah mcm2 cara..bedung..letak bantal masih x jd.ape lg ye cara nk bt..sampai lenguh#seriusnanya

4 Balas

Samaa. Saya enjoy je fasa ni. Sebab baby baru 2bulan lebih. Kalau saya nak dia tidur lama saya akan tiarap kan dia. Make sure before tiarap dia tu, surrounding dia selamat. No kain2,toys etc.

Bg sy, latih anak tido independent. sbb nnti senang kalau nak tinggalkan dia masa keje. Kalo tak, nnti auto melekat

Sbb bila letak dibawah, alat tidur yg lain maybe tak cukup (bedung + white noise + hayunan jika anak perlu)

lipat kain batik...letak ats bdn dia masa nk tggl...