Buka buku

Hello Mumy. Nak tanya, sekarang ni saya pregnant da 12week 4days.. saya masih belum buka buku lagi. Saya dengan pasangan belum berkahwin, kami baru bertunang tetapi termengandung. Masa tu kami da urus kahwin JPN. Tapi dapat tahu yang da ada isi dalam perut lepas da daftar. So sekarang saya takut nak pegi buka buku dekat klinik kerajaan sebab mereka kata kena ada surat kahwin. Tpi kami belum kahwin lg. 😔 saya risau pasal kandungan saya. Dalam masa yang sama saya bingung nak buka buku d klinik swasta atau kerajaan. Tapi kalau swasta kena kos tinggi kalau ada masalah darah. 😔😔 .. ingatkan nak p buka buku lepas dpt surat kahwin nnti. Tpi masa tu da 15weeks. Da lewat sangat. Ada siapa2 boleh bagi cadangan tak? Saya risau sangat dengan baby, 😔😔

16 Balas

Xpe, call je kk/kd berdekatan & buat appointment. Nanti blh inform apa masalah sis & nurse akn bantu.

Saya pun sekarang belum ada surat kawin, nurse hanya suruh kawin balik sebelum perut besar.

saya pun bukak buku lambat. week 16 17 macam tu. semoga dipermudahkan

Pergi ja sis, ada ja yg belum kahwen buka buku pink.

Thank you smua yg da bagi cadagan... ❤️

leh je sy buat buku 18w bru buka