Sec pregnancy

Mummys saya pregnant ank kedua.. Tapi saya bru saja melahirkan ank pertama pada 5/8/19 .. Sy pegi check up and alhamdulillah all is fine cuma bacaan hb sy masih sama macam masa saya pregnant ank pertama.. my question is.. Ade risiko lain ke akan sy hadapi sebab tak jarakkan kehamilan 2 tahun.? my aunt cakap umur xpanjang lah apa lah.. saya takutt?

6 Balas

Hye.. Anak sy 1st n 2nd jarak umo setahun je.. Ms anak 1st 5bln sy pregnant anak no 2..sis xperlu risau alhamdulillah anak sy sihat n aktif.. Cuma ms lps bersalin tu doct ade bgtau ada kemungkinan jarak tlalu rapat anak lahir xterlalu berat.. Cthnye sy ms anak 1st lahir 2.67kg no 2 lahir 2.33kg sy.. So ade betol la doct tu ckp.. Yg lain² sy xberapa igt.. Tp xperlu risau n ignore kan ape org ckp ya sis.. Jg mkn jg emosi lakukan aktiviti yg sihat in shaa Allah everything getting well.. ☺️

4y ago

in shaa allah.. thanks sis.. Lega saya😅 klau x asyik memikir bende yg sama je

Umur panjg dgn tak tu kerja Tuhan.. kita merancang.. tp Tuhan menentukan. X ape.. dah rezeki.. terima je.. mudah2an sis sihat dan baby x de masalah.. bnykkan berdoa..

4y ago

in shaa allah.. amin

Ish xbaik la aunty awak ckp cmtu..dh rezeki sis mudah dpt baby..yg ptama bkn czer kn...

4y ago

aah bukan czer.. 1st normal

ank pertama lahir . lepas 3bulan pregnant .lahir sblm baby setahun . elok jee

Semua org akan mati..tp takdelah sbb tak jarak, umur tak panjang.

xdelah mcm tu sis.. xpe.. mama sy tiap2 thn pn