Pergerakan baby & perut membesar kandungan 18 minggu

Hi ibu ibu & bakal ibu.. nak tanya.. normal ke kalau 18 minggu masih tak rasa pergerakan baby dalam perut? Then normal ke kalau 18 minggu perut dah agak besar..bukan apa..sepupu2 tegur.. besar perut ..sebab saya tak lah kurus sgt..

5 Balas

Setiap org tak sama kot.. try la tanya mak awk dia dlu camne, slalu menurun gak benda2 camni. Sy pn menurun dr mak sampai 9 bulan pn tak nampak. Ada setengah org 3 bulan tu dah besar. Awk 18w means 4 bulan setengah, rasanya mmg biasa dh tu perut besar.

Normal, sizing perut kita xsama antara 1 sama lain. Ada yg dah nampak ada yg xnampak sgt. Pergerakan baby tu selalunya 20 minggu keatas baru terasa. Sy now 22 minggu ada hr rasa kuat ada hari xrasa sgt baby gerak.

Normal untuk dua2 soalan awak. 😊 Usually first mom akan rasa pergerakan baby on 20 weeks++ dan saiz perut ni bergantung pada ketinggian dan saiz badan si ibu.

saya pregnant anak first, 18 minggu dah rasa kicking dan nampak bawah perut bergerak..Dr kata awal sebab saya kurus.. kalau perut tebal lambat rasa.

saya preggy 18 weeks 6 hari , berat saya 49kg . tak rasa lagi bby kick , padahal otw ank no 4 . rasa mengeras ad kadang²