iron tablet

Hi mummy,,sy 18 weeks prgnant,hb sy drop dr 12 jd 11,so nurse kk soh sy mkan iron tablet,vit b complex n acid folid,.lepas mkn kepala jadi pening,,jalan pn rasa pusing kepala ,,so nk jln kne pegang mak sy nk elak kan sy trjatuh ..mmg mcm ni ke effect nya?sbb before ni mkn obimin x mcm ni?

10 Balas

Xyh mkn vitamin tu semua xpe klo pandai pilih pemakanan yg boleh tmbh hb. Dh byk perkongsiannya. Sy pn culas amik obimin dgn yg lain tu. Hb mula drop n drop. Sy byk mkn ikut yg disyorkan oleh pakar pemakanan. Sbb vitamin tu semua buat sy muntah teruk.

4y ago

apa yg sis alami sama dgn saya..kk bg zincofer..Allah muntah terok bau hanyir darah..mintak tukaq kk suruh jugak mkn..sya stop ..try pulak maltofer pon sama jugak..la ni sya amal jus mamariam dam asid folic ja..