1st time

Hi mummy2 sekalian.. blh share tips tak cmne nk tidur dengan lena time pregnant ni.. sy first time pregnant n skrg da masuk 9weeks.. pinggang pun asyik lenguh je kdang2 kaki cramp sampai susah nak tidur dibuatnye ?

5 Balas

Normal tu tp cuba tidur mengiring. Ubah2 lah, kaki tu urut2 sapu minyak panas dan pakai stokin. Sementara baby x kuar ni, bykkan rehat sbb bila dah kuar baby..nk tidur pun x sempat.

Kalau boleh, beli pregnancy pillow untuk bagi selesa. Lepastu malam2 sebelum tidur minta tolong suami urutkan betis & kaki.

Sejak pregnant saya tido mengiring sis. Kaki lapik bantal bg tinggi sikit nk elak cramp

Jangan lupa minum susu ye sis

use pregnancy pillow 😊