Pregnant susah tidur

Hello moms, saya nak tanya moms yg pregnant time nak tidur susah tak nak lena? Saya susah sangat nak tidur dngn lena sbb perut rasa tk selesa time nak tidur, mata tu dh mengantuk tp badan susah nak cari posisi yg selesa untuk tidur. now saya pregnant 10weeks and rasa rahim tu tk selesa jugak lelagi bila malam nak tidur (tak sakit tp mcm tk selesa) Ada cara tk utk tidur lena ketika mengandung? Mohon share ye #firstmom

2 Balas

Amalkan sunnah sebelum tidur, cuma posisi tidur ke kiri yg paling bagus untuk ibu hamil supaya aliran darah lancar. Tengok youtube KKM pasal postur semasa hamil. Macam saya, saya tidur mengiring ke kiri, kepit bantal di paha ke betis supaya tak sakit pinggang, bila perut membesar saya letak bantal nipis kat bawah perut dan selit bantal kat belakang. Kubu! 😅

Cuba sis letak bantal jadi penghadang kiri & kanan , lapik bawah perut sikit mcm bg sokongan perut selesa , peluk sambil tidur . Miring kiri ketika tidur . Atau nak mudah sis beli bantal u shape dekat Shopee pun ada . Lagi selesa tidur pakai yg tu jaa tidur . Saya start 12 weeks dulu katil dah mcm kubu penuh bantal sampai la dah 36 weeks sekarang .