Sakit pinggang dan susah tidur malam

Hi mommies. Saya skrg 37w3d dah 3 hari sembelit. Selalu sakit pinggang dan kelengkang time nak tukar position masa baring. Baru baik demam 3 hari lepas dan batuk2 sampai ribs kanan dan belakang sakit. Lately pun susah nak tidur malam. 1-3am baru boleh lelap. Kadang2 rasa nak membuang tp takde keluar apa pun. Kaki bengkak dan susah nak surut walaupun dah tinggikan kaki time tidur sbb sy masih bekerja. Saya due 8.8 ni. Ada yg mcm sy tak #firstbaby

2 Balas

saya 34 weeks 2 hari, mmg sakit kdg mcm memulas dan mengeras serta kerap kencing itu pasti😄 sakit tumit sbb rasa berat..kdg ada kekejangan bila stretch kaki tangan sewaktu tidur jd cramp sakit sgt beberapa minit. Sukar tidur mkn hari walaupun rasa ngantuk jdnye siang hari mencuba half an hour atleast. Dah mls nak jalan, terasa nak baring aje. Cuaca pun panas kdg berpeluh tak terkata jika tak buka air cond. Sdg takut terasa dgn delivery dan mencuba tawakal aje

2y ago

oooh ,, tandanye kurang kalsium, insha allah akan mencuba tips minum susu lps ni, terima kasih. Semoga dipermudahkan bersama.

saya 31w,pun dah sakit pinggang. tak boleh berdiri lama,duduk lama pun tak boleh. nak tdor pun mmg tak selesa dah. abis pusing satu katil nak cari posisi yg selesa 😅. tumit kaki sakit. mungkin sbb berat badan bertambah. kalau sis susah nak membuang,cuma makan buah betik ke,limau ke..minum air masak lebih. makan sayur² hijau. sis pun dah dekat due,jaga diri baik. jaga kesihatan di trimester terakhir ni..

2y ago

thank you sis for the tips ✨