7weeks

Hi mummy².. Nk tnya klau kita sruh laki kita dengar jantung baby letak telinga dia kt perut kita, dia boleh dengar ka bunyi jantung?

22 Balas

X kn dpt dgr sis. Suami sis dgr degupan jantung sis je ada la 😂 Sebab tu kalau kat klinik/ hospital nurse guna alat khas utk dgr jantung baby... 😉

Huhuu.. asben kite slalu buat.. bila kita risau bby kurang bgerak.. die dgr dan ckp.. ouh bby ok.. 😊☺ die ckp tu ada ja bunyi.. bby pusing2 😅

5y ago

Tak pasti la sis.. Sbenarnya sy tnya2.. Apa la yg abg dgr.. hrtbeat bby atau sy yg sbenarny😁lepas tu die gelak..

Xdpt sis..tp excited kan nak buat mcm tu..tp anak yg sulung sy suka letak telinga kt perut sy dengar baby katanya🤣🤣

suami sy dpt dgr tp bunyi jantung terakhir sblm ank sy disahkan meninggal dlm perut . bunyi kuat sgt² n laju n ttbe bhnti

5y ago

Maaf btanya... Doc bgtau x apa punca?

7mggu terlalu awal . Biasa sy suami dengar dia selalu dgr mcm bunyi air2 berkocak 😂 tapi sy dah 14mgu ..

Xdengar pn sis. Sedangkn misi cek jntung bby pn pki alat khas. Klu ada dgr tu nadi sis bukan bby punya

Impossible to hear at Week 7. Even by using fetal doppler, above Week 16 baru dapat dengar.

Xdgr klau ad dgar tue jntung kta..klu xprgnt pgg di rahim pn akn ada mcm dyutan..

Kalau saya,tahan nafas then tengok kat perut,perut akan bergoyang,tu baby tengah breath

5y ago

Oo tu maksudnya baby tgh bernafas ke.. Sy selalu buat. Lps tu suh suami buat kat perut dia x jd pon mcm kat perut sy 🤣🤣🤣

X boleh sis.. Even baby dh 7 8 bulan dlm Perot pon xkan dengar jntong dia.