Puasa penuh

Hi mummy, siapa yang dapat puasa penuh walaupon pregnant ☺️

13 Balas

so far alhamdulillah puasa penuh.. cuma 9mggu ni byk mood swing dgn husband. kdg2 bnda kecik pn jd mood swing 😅.. xtolong kemas umh la, dia byk tidur la, asyik kata dia letih mcm sy xletih.. so far, asyik nk marah je la kt dia.. risau relapsed je sbb sy ade history depression.. 😔

Sy puasa smpai kndungan 6w3d je lps tu sy dh x puasa sbb dh mula morning sickness..xlarat dah kdg smpai ke ptg & mlm rse xsdp bdn..nk xnk mmg kne hadap sbb sy bekerja 🥲 xbole nk bedrest sgt..kerja pn xde semangat, lesu je..pening2..sensitif bau, loya jd nye..

1y ago

Dasyat sgt nie 🤣. Sy pregnant ni lagi suka bau suami tak tau kenapa hahahah

Tak penuh. Dh ponteng 2 hari sbb time tuh rasa perut mencucuk. Tak larat so makan je la hehe. Tp Alhamdulillah kalau larat, sy teruskan puasa mcm biasa.

1y ago

Kira oklah tu 2 hari je. Saya nk dekat seminggu dah hehe

sy masih menghitung beberapa jam lagi cukup 30 hari berpuasa, alhamdulillah dipermudahkan semuanya, sy tau sy pregnant 2,3 hari sebelum Ramadan

sy tak mampu nk puasa. baru 9w. kalau lapar je mesti rasa nk muntah. loya pening smua ada. mesti kena mkn jugak bila time lapar tu.

1y ago

Same laa. Skrang dh 8w ade laa ponteng skit sbb mntah. Selebih nya klau bleh than terus je puasa smpai berbuka alhamdulillah

saya dpt puasa 2 mggu je lps tu g kk dr advisekan utk tidak berpuasa..bimbg dgn condition bby, doakan sy dgn bby ye. #firsttimer

1y ago

Kalau kk dh suggest better ikut la sbb diaorg dh pantau keadaan kita. Semoga dipermudahkan urusan

9 minggu 5 hari je dpt puasa setakat nii .angin badan teruk..lmbt makan mula angin n start mencucuk perut ni..

alhamdulillah saya masih penuh puasa dah nak masuk week 8, minggu depan baru nak pergi scan 😇. Doakan saya ya

1y ago

Insyaallah semua baik2 saja. Waktu sy 8 minggu sy masih puasa.

Saya.. alhamdulillah even now baru 9w 🥰 doc kata baby semua ok xde masalah n dh dgr heartbeat😍

1y ago

Ye btul awak.. penat dy tak bleh bawak bincang.. mne nk kje nyer dgn nk baring je mesti lelap hehe

kandungan sy 8 minggu dan sy puasa 5 hari je. sebab memang tak larat dan lapar sangat sangat.