Siapa yang dah berjaya puasa penuh?

Alhamdulillah kita dah berjaya masuk ke pertengahan bulan Ramadan tahun ni🥰 Cuba komen sikit siapa dah berjaya puasa penuh sampai ke harini? Min dulu mengandung sebulan tak dapat puasa, ada ke yang sama dengan min😞

Siapa yang dah berjaya puasa penuh?
25 Balas

Pakar saya kata seeloknya ibu mengandung jangan puasa tak kisah trimester berapa sebabnya taktahu keadaan baby macam mana walaupun badan ibu rasa okay je..nak pulak yg ada kencing manis on insulin/makan pil/hb rendah..jgn berkira sgt dgn baby..puasa boleh ganti/bayar fidyah..

dpt puasa 10hari je.. lepas g klinik sbb rasa macam baby nk terkeluar terus xberani dh nk puasa smpai ptg.. sbb masih awal tp rasa sakit mcm nk beranak.. doktor ckp tu satu ancaman keguguruan.. mmg kena berjaga²

puasa tak penuh. tapi tiap hari try puasa. Petang mesti berbuka xsebab baby kerap mengeras atau ibunyaa lapau nau nau 😅 xpee puasa boleh ganti. baby xleh gantii. 3 tahun menunggu baby 🥰

xblh puasa..nurse xglkkan bpuasa sb gdm...dah try puasa smpai stgah hari tp perut jd pedih..tkut plak nk teruskn...tkut jd pape kat baby...baru msuk 26weeks..1st baby..xpe la nnt leh gnti blk

sya alhamdulillah sehari je x puasa sbb kena mnum air gula..skrang dh 8bulan lebih..baby pon menendang2 mcm biasa je puasa2 ni..cuma start smalam, dia dh start lapar pagi..😅

dpt puasa hri first ja pastu xdpt puasa dh.. bila nk puasa pnuh prt trasa pdih lapar.. nurse xgalakkan saya bpuasa sbb saya ada gdm msa mgndung...tmbh skrg dh nk msk 9bulan...

x dpt puasa lagi min. kandungan baru lagi 5 mggu. nurse x syorkan sbb takut hypo. tp mmg btol pon. cepat lapar la. lagi2 mmg keja agak berat.

34w .. Alhamdulillah meskipun ada masalah Allah izinkan berpuasa n baby pon bagi kerjasama 🥰🥰 . Allah maha besar

tinggl 10 hri lgi nak raya puasa tak de langsung.. ada cuba puasa tapii mmg tk boleh sbb alahan teruk sangat.. hmmmm

2 hri je puasa. Dehydrated sgt, takut air ketuban kurang plus risau bby😅 Ganti puasa la mmy nnti demi baby🥰