Makanan utk banyakkan susu ibu

Hi mummy semua...saya nak tanya makanan apa yang boleh banyakkan susu ibu ya...saya ank no 4 ni jd kurang plk susu...sebelum ni ank 3org ok ja...

7 Balas

kalau saya untuk first baby ni susu melimpah , makan tak la sihat sgat tapi boleh la .. cuma saya banyak makan buah buah , kurma , minum horlicks , boleh try makan ikan bilis and last sekali mindset .. kena selalu pikir banyak susu baru susu banyakk .. first² dulu pun saya ingat tak ada susu badan rupanya mindset yang tak betul .. tapi makan pun kena jaga juga .. itu apa yang saya buat la , mybe boleh try 😅

makanan or minuman ni awak sendiri kena try n error. ada yg boleh jadi milk booster awak dan ada juga yg boleh jadi milk killer. contoh ada org makan durian susu meriah tu bermakna milkbooster dia, tp bila kita makan susu jadi drop itu bermakna milk killer kita. kita kena elakkan.☺️

Minum air kosong secukupnya. Apa-apa makanan ok asalkan bukan yg tak berkhasiat. Kena tambah 500 kalori drpd keperluan biasa kalori wanita. Maksudnya kita kena makan dan makan. Kerapkan penyusuan. Elakkan stress Be happy.

Sy selalu minum horlicks campur dengan oat. Atau makan biskut oat yang chocholate tu. Tapi setiap orang milkbooster berbeza. Boleh try & error 😃

Follow.. Alami masalah yg sama Walaupun kerapkan penyusuan... Still tgh usher mknn/bnda yg boleh meriahkan air susu..

saya sendiri terbabas bab susu dada😭

minum air suam cukup