Nak banyakkan susu badan

Macam mana nak banyakkan susu badan ya?saya berpantang 17hari arini,tapi susu makin kurang..sebelum ni banyak,minta bantuan..

10 Balas

minda kita kena kuat sis saya anak pertama n kedua berkerja stress membuatkan susu saya kurang...memang sebelum lahir dah pikir kerja n anak susu botol..n yg no 3 Alhamdulilah...niat Klau dapat baby boy nak menyusus badan jadi sebelum besalin saya amalkan susu carrot n air barli dan lemon..lepas bersalin MMG susu x berapa nak ada tapi jgn giveup bagi ja anak minum saya cuma makan sayur sawi n ikan bilih...saya melahirkan secara Ceaser...minum air barli panas sis..n berpantang sendiri anak 8tahun n 6thun banyak membantu...syukur Alhamdulilah dapat anak yg ringan tulang..sekarang baby boy saya dah masuk 7bulan susu sangat meriah cuma bila bergaduh NGN chik husband MMG susu drop kejap..hihi tapi bagi ja hisap susu tu ada cuma dia lambat keluaq...so baby kurang puas menyusus...so nasihat saya jgn giveup...

Puan, banyak kan makan sayur sayuran ye puan. Dan cuba kenali makanan milk booster puan. Macam saya, lobak putih, biskut oat mmg buat susu meriah. Ikhtiar untuk banyakkan susu ye puan. Minum milo kosong panas pun ok. Banyakkan juga minum air ☺️ selamat berjuang puan 😍

banyakkan makan sayur, minum air masak, minum air horlicks (nurse ajar) & laicikang . saya minum semua ni dulu sebab susu drop giler2 (kurang 1oz bila pam) . esok pagi mmg penuh siap basah2 baju sebab susu penuh sangat . sis try k . insyaallah, semoga dipermudahkan 🌼

Sis cuba try consume ESP shaklee😊saya dah try dan saya tengok kawan kawan saya semua consume memang susu melimpah alhamdulillah banyak manfaat dia selain milkbooster😊kalau sis nak bole ws no ni 0177300273

4y ago

Tak menjadi lah shaklee. Jangan ambik kesempatan atas kesempitan orang lain. Kenapa nak susu melimpah, susu yang dihasilkan mencukupi untuk anak selagi anak berak kencing normal dan ada kenaikan berat.

Bergantung pada demand and suplie. Makan makanan yang berzat. Bnyk minum air.

Demand and supply tak? Ada rangsangan baby? Lekapan ok? Jangan stress mummy

Minum air longan kering+kurma merah sis..ade jual kat shoppee

4y ago

Terima kasih saya baru beli smlm dh cuba minum ha..

sis boleh join group breastfeeding di fb..

perbanyk kn minum air mask susu kambg kurma

Amik milk booster