baby kuat mengeras

Hi mummy semua.. Saya due date 18/12 ni. Klau baby kuat mengeras selang beberapa jam.tapi blm turun tanda2 nk bersalin tu mcm mna yer mummy?? Ada rasa sakit d punggung tpi x lma.....tengah menunggu turun tanda2 juga cuma blm ada lagi tanda2 nk bersalin tu..minta pendapat semua mummy yg ada pengalaman ya.thnk all mummy...

4 Balas
Tulis jawapan
VIP Member

Sy pun mcm tu selesa lalu...mengeras balik2 smpai xslesa..malam tu refer hsptal ..cek bkaan dah 3 cm..tpi sy d than smpai pagi tu je trus dbnrkan balik rmah..sbab belum tnda2 brsalin bsar...lagi satu rmah dekat..doc ckp kalau dah ada tnda bsar tu..trus refer hsptal

2y ago

Sy due 22/12...blum lagi brsalin..tnda2 pun belum adam.maybe dah bkaan 4 cm kot...

Kadang2 tak turun tanda pon tanda nak bersalin... Yang ketara tanda nak bersalin adalah contraction setiap 5 minit dalam sekali dua... N perut rasa berat ke bawah, sakit pinggang teramat sangat...

2y ago

Harap2 dlm 2,3 hari ni baby keluar lah....rindu dah ni kt baby.

sama dgn saya skrg...tp x de bukaan lg... mmg kejap2 tu rs sakit..punggung crem, paha kebas tp x de rs nak bersalin... sy buat exercise je .... bg senang bukaan jln

18/12... ˢᴬᴹᴬ ᴮᴱˢᴰᴬᵞ ᴺᴳᴬᴺ ˢᴬᵞᴬ... ᴴᴵᴴᴵᴴᴵ

2y ago

Owh...harap2 baby bgi kerjasama lah