Ada yg sama tak mcm saya ?

Hi mummy nak tnya normal ker 34minggu perut mngeras sakit ngilu..sakit mcm period tu bila baca smua yg saya alami ini tanda2 nak bersalin tapi saya blm ada kluar darah lendir atau pecah air ketuban Cuma takut bersalin awal ni harap2 bersalin cukup bulan due 12/2 cuma takut sbb dh rasa lain mcm ghisauu first mom#ingintahu

6 Balas

Normal lagi tu. Brixton Hick la tu. saya kalau perut mengeras, ngilu sgt dekat pusat sekali. area pelvic, tulang kemaluan semua jadi ngilu2 juga, baby dah ke bawah. cuma belum masuk laluan. Due saya lebih kurang Ibu, 10/2. Hujung2 ni mmg sakit2 saja. Semua benda tak kena. Semoga dipermudahkan urusan ibu sampai saat melahirkan 🤲🥰

4mo ago

Sama sama kasih. Insha Allah aamin Allahuma Aamin 🤲🥰

Due kita sama, saya pun kerap mengeras sampai tak selesa. Risau jugak bersalin awal lagi2 baby saya masih breech. Semoga dipermudahkan urusan kita.

4mo ago

sma MCM sy ank breech banyakkn merangkak

Normal tu sy 33minggu pun mcm tu jg dan dah terasa mcm Ada benda berenang bahagian Bawah…Hihi

ngilu kat ari2? tu sbb bby nk turun tapi belum masuk laluan. dan tu tak dikira tanda bsalin..

4mo ago

ya sama2.. btw due kita sama. simptom sama saja..

Due kita sama sis.. dan tengah mengalami perkara yg sama

normal...rsa mcm sengugut dan mngeras