keputihan warna koko

mummy semuaa . . saya mengandung 6minggu . .tapi keputihan saya warna coklat. .bukan darah. . tapi keputihan cuma warna dia nk coklat2 sikit. . kenapa ?? ada mummy yang jadi macam saya tak ??

20 Balas

Sya bru keguguran sis..6weeks sa spotting brown..siikit je..sbl kencing sya lap pkai tisu br nampak.sgt2 sikit..sminggu spotting brown then tiba2 fresh blood ketul2 keluar seminggu jg..sya keguguran pd minggu ke 7+ Bkn nak takut kan sis..tp mula2 sa ingt normal je..kwn2 pn ckp pn old blood..tp x sprti yg mereka ckp.. Lain badan lain pembawaan kan..baby jatuh jg akhirnya...but jgn stress sis.mesti positif.. Berdoa lah🙏 jaga kesihatan.bed rest ya.jgn angkt berat.mkan ubat yg klinik bagi.

5y ago

sama mcm saya sis .. first kua spotting brown .. xlame tu kua fresh blood .. tp xde ketul2 .. doc syak mungkin gugur .. next week nk kene jumpa pakar o&g ..

Sy pun kena juga baru dua hari lepas n semalam.. takut jugak.. sy pi cek klinik scan ape smua.. bru 6 week.. sy scan skali sbb rsau dh xde kantung xde isi ke apa.. ni gmbr sy scan.. doktor ckp so far spotting tu normal.. masa scan doktor ckp janin xnpk lg sbb kecik sgt.. nak thu heartbeart selalu 8week ke atas.. dia bg acid folic utk mkn.. nnt bulan 11 kne g scan lagi utk confirmkan ada heartbeat atau x.. doakan ye.. risau juga ni first time pregnant...

3y ago

ada tu . saya masa anak first dulu ada kuar koko tapi sekali and sikit saja. alhamdulillah kk kata sebab baby lekat. skg anak da 5tahun. next baby scan awal aritu tak nampak kantong and baby. lepas tu saya sakit perut n memulas . gi scan klinik lain.. dah nampak baby n kantong. da ada jantong baby kelip2 nampak. cuma dengar degupan dia slow je. tak jelas. sbb dr kata kecik

Saya pernah. Panik rsnya ka kua. pergi jumpa doc ..dia kata baby bgerak n bru nk "tanam" dlm membrane sel rahim. so akn ada kua mcm tu. lain2 faktor.. terlalu penat. biase la bru pregnantkn. kalau blh ms buat hubungan kelamin jgn ganas2 atau puasa terus smpai 12-15week, slow2 n elak kje berat. bjln pun jaga...

Saya pun baru kena semalam lepas balik kerja . Kandungan baru 6 weeks . Terkejut terus bagitahu ibu saya , then dia terus bawak pergi klinik . Tapi scan belum nampak pape mungkin perut tebal dan masih kecil . Minggu depan datang semula klinik untuk scan . Saya risau sebab baru anak pertama 😭

Bgus gi klinik check..sbb sy strt spottinggpstu bleeding.. Janin x mnjadi.. Now tnggu appmnt hsptl tuk detail scan..law mmg xde rezeki cuci trus... Tp lain org lain masalah nyer... Sbb tu jgn tnye kt dlm nie sis.. Trus gi klinik @ hsptl...

Normal..sy mula2 kluar 5 week on off smpai 8 week..siap kena admit wad lg.. alhmdulilah xde Pape..start scan Dr nampak kantung until nampak dnyutan jantung dia.. Mula2 dlu Rasa risau..bila slalu scan Dr hri ker hari.bnyk pkembangan postifif.

Sye still smpy skrng (dri 6w till 9w)ada keputihan yg coklat tu.. Dh jmpa dokte bnyk kali smpy kna refer ke hospital.. Tp lps check smua dokte ckp normal je tu.. Xde infection apa2..

mcm sy sis...dlm 1 wek on off..trus g jmpe pkr scan...doc cek kndgn uri smua ok xde kesan pndrhn..mngkn serviks yg luka..so doc bg antibiotics utk dimkn..alhamdulillah dh xde skrg dischrge mcm tu

sis coklat tu kira bleeding juga sis. di awal pregnancy di kira normal for certain people jadi camtu. some panggil spotting. sis kena juga check kat hospital or klinik untuk makesure kandungan okay.

Refer klnik sis.gtau nurse.n dorang Akan check.kalau teruk,doorang bagi ubat insert.sekarang keputihan,memamg kena hati2 ckit sebba tkut GBS.bahaya GBS.

5y ago

Oh,bahaya nya..lately keputihan sy mmg tukar clr..bmbg jgk..hmm esok kena bgtau doc kt kk la,kebetulan esok ade appoinmnt jupe doc..anyway,tq sis