keputihan warna koko

mummy semuaa . . saya mengandung 6minggu . .tapi keputihan saya warna coklat. .bukan darah. . tapi keputihan cuma warna dia nk coklat2 sikit. . kenapa ?? ada mummy yang jadi macam saya tak ??

20 Balas

sy preg 6weeks 3days .. ada keluar darah sikit2 .. takut sgt .. sebab dh 2 kali misscarriage .. ya Allah .. doakan sy ye .. takut sgt ..

saya pernah juga . doc kata suruh rehat, jangan buat kerja berat2 . & kena elak naik turun tangga . sebab kandungan masih awal..

Sy prnh kua skali..sama mcm sis,keputihan coklat..pastu dh xde..tu normal,sis..dnt wry

5y ago

Lepas tu dktor ckp apa sis?

Kena refr kk dah tu sis. Nnti diorg akn bgi ubt

Cuba pergi klinik kesihatan tanya doktor atau nurse

Kalau bgtau nurse , die akan bagi ubat ke?

Better pergi rujuk kt doktor..

I ada issue sama jugak, better check up terus with gynae.. I makan dupostan for 2 weeks tak stop, then gynae specialist bagi I progrestron injection, 1 day, terus stop..

Sy jd jugak mcm tu.. Sbb terlalu letih Dan aktif waktu bekerja.. Nurse Dan doktor pesan kena bnyk rehat.. Tp lain org, lain sebabnya.. Klau nakkan kepastian boleh je g check up.. Tp apa2 pun jgn stress and sentiasa +ve k😉

Check dengan nurse/doc ya sebab semasa pregnant memang akan berlaku keputihan tapi jika keputihan berwarna kekuningan maka perlu dirawat