SANGKUT GDM BACAAN TINGGI

Hi mummy semua. Kejap ni kk call, sy sangkut gdm pulak 😭 ni anak first. Sy da 17 weeks. Mak ayah tak pernah ada sejarah kencing manis. Saya pun bukan penggemar makanan manis dan masih lalui alahan. Down pulak rasa 😭 apa yg sy boleh lakukan yaa ? Bacaan sebelum 4.8 Bacaan selepas 11.2 Tinggi sgt 😭

7 Balas

nurse ckp apa sis bile sangkut gdm? sy pun baru lepas minom air gula. tp tengah tunggu result.. tkotnye😭😭 sy pun x suka makan manis2

2y ago

sy tk mkan apa2. sy alahan teruk sis. byk muntah je. tp sy bila da start alahan time awal tu.. sy air masak tk lalu. sy byk minum air sirap je. pstu pagi ptg siang malam mkan buah. sy rse tu punca nya kot. sbb mkanan yg lain.. apa pun sy tk lalu.