Kencing manis selepas bersalin

Ada tak mummy kat sini yg ada gdm dan bila cek BSP kadang2 ada bacaan yg sangkut..tapi lepas bersalin kencing manis ni hilang? Saya dah dua bacaan sangkut setakat ni and saya risau sangat2 lepas berslin kencing manis tu still ada

3 Balas

InshaAllah akan hilang. Saya pernah sekali je sangkut bacaan masa pregnant. Dapat 10. Terus saya disiplin jaga makan. Takde cheat day langsung untuk saya. Lepas bersalin alhamdulillah paras gula kembali normal. Awak GDM on apa?

kalau risau,diet makanan manis... SELALU LPs bsalin hilang

dah bersalin ke

9mo ago

Oo I see. InshaAllah lepas bersalin hilang. Sy pun gdm haritu. lepas bersalin takde dah.