BABY 1MONTH KERAP MUNTAH

Hi mummy semua.. ank sy lelaki . kerap sgt muntah after menyusu either bf of fm. sy risau sgt .. mnum fm dah burp kan pun after bangun tidur dia muntah balik ... bf pulak sellu tertidur sy tegakkan 5-10minit bru letak.. tp still muntah juga kdg time tidur or after bgun tidur .. baby kerap mengeram nangis mcm nk lepaskan apa yg ada kt dada.. anyone pernah alami ? now dia nk tdur kat dada mama nya je.. letak pulak nangis.. help please

2 Balas

sebijik baby sy nih, 1 month juga.. anak girl prtama sy jenis xmuntah mcm tu, anak boy kedua nih mcm sis alami tu la.. tpi sy okay jek, x risau pun sbb sy tau tu prkara normal, jenis perut dh penuh tpi nak juga mnyusu, mmg muntah balik laa jwpnya..mengeram n nangis trekentut2 tu pun biasa jek bgi sy, sbb itu cara dia mmbantu proses nak keluarkan angin n beyak,hehe.. cume bezanya bby sy x tdo atas dada, sy bedungkan dia n letak dlm buai, mmg brsyukur sgt baby tido lama, dptlah sy brehat or buat kerja lain..

3y ago

Ingat baby sy je mcmtu.. org lain pun smaa ye ... lain hari lain ragamnya kan ...

normal bby baru lahir kerap muntah2 walaupun dah sendawa.usus dia belum matang lagi.nti lama2 ok lah.yg mengeram tu sama mcm bby sya dekat sebulan lebih jugak.mengeram mengeliat smp merah2 muka dah lama2 hilang sendiri

3y ago

betul smpai merah merah mukanya 😂😂 aduhai anak ...