Baby muntah susu

Hai mommy2.. Sy nk tnya..normal ke baby sy 20hari asyik muntah susu.. dgn kuantity yg bnyk dan kerap.. Lepas minum susu terus muntah..sy dh burp kan pon still muntah..disebabkan dia muntah..dia kerap lapar..bila sy bg susu..dia muntah balik.. Kenapa ya? Sy firstmom..semua benda risau..😭😭😭

3 Balas

Muntah dan jeluak ni dua benda yg berbeza. Jeluak ni perkara biasa utk kebanyakan baby tapi muntah ni sesuatu yg boleh jadi tanda2 bahaya kat baby. Lagi2 kalau kerap. Sebaiknya puan bawak jumpa doktor. Anak sy umur sebulan tiba2 dia muntah banyak sy terus bawak pegi kecemasan. Doktor scan rupanya tekanan otak dia tinggi dan kena buat operation

hye mommy. .dye bf atau susu botol .kalo susu botol bole tgk pde puting btol dye. .tkt flow 2 laju utk bby. .

normal sis,bby sy pun mcm tu smpai la skrng,skrng dh 6 buln dh xkerap mcm sblm ni