suggestion makanan untuk anak yang sakit tonsil bengkak

Mummy semua. Anak saya baru je discharge semalam sebab demam panas,batuk, selesema and tonsil dia bengkak. 3 hari dalam warded. Masuk air 2botol.. dia tak nak makan sgt. Roti pun tak makan. Harapkan susu je sekrang. Ada apa2 suggestion mknn utk anak yang sakit tonsil? Skrng sy bagi makan bubur je.. sbb dia mesti sakit..

suggestion makanan untuk anak yang sakit tonsil bengkak
2 Balas

Anak sy tgh alami skrg. Sy nak tny anak puan dulu tonsil tu sampai bernanah ke belum ya? Kalau ya apa yg dr buat pd anak puan?

Bg mkn aiskrim vanila sis.. klau batuk nye ok blh la bg.. kurgkn bengkak