Baby ada tonsil bengkak

Hi mommies. Nak tanya, macam mana cara nak surutkan bengkak tonsil? Baby saya baru 4 bulan setengah. Simptom nya selepas je minum susu terus muntah yg teramat banyak, selalu minum 5 oz je. Muntahnya macam minum 10-15oz lencun habis baju. Doktor cakap tonsil bengkak & hampir dehydrated. Takda ubat sebab masih baby, dan result darah hanya ada virus biasa kalau bakteria doktor akan start antibiotik. Lepas balik hospital dah start badan panas, ada cirit birit sikit sebab taiknya warna cair. Doktor suggest kurangkan amount susu dari 5 oz ke 2 oz. Betul ke kalau anak kena bengkak tonsil akan kerap demam? Btw, anak saya ada batuk sikit & camne nak hilangkan batuk?#pleasehelp #ingintahu #firstmom

2 Balas

yupp. sye ade toncilitis. mmg kerap demam, xboleh salah makan. kena avoid mcm2 makanan. and selalunya kalau demam sel darah putih akan lebih sikit dri biasa sbb infection dkt tekak.

2y ago

try bwk pegi pakar kanak2.

bawak jumpa doktor