Bengkak tonsil

Salam..baby sy 8 bulan ade bengkak tonsil..nk tnye blh x bagi baby makan ais krim vanila nk bg redakan dia pnya bengkak tu..dh pegi hosp doc bg antibiotik tp dia ssh sgt nk mkn ubat..nagis cm ape dah

1 Balas

kne bagi jugak ubt tu. biar lah dia nangis sekali pon. selagi x mkn antibiotic tu selagi tu toncil dia xkn surut. selain tu bagi dia makan makanan lembut, mcm sup2. aiskrim no. ada gula. nak bagi ice cream buat sendiri, guna susu full cream atau yoghurt. boleh search resepi dkt happy baby food malaysia.