Tonsil bengkak 1st trimester

Mommies ada pengalaman tonsil bengkak 1st trimester tak? Saya dah 10weeks pregnant tengah alami tonsil bengkak sebelah sampai ganggu selera nak makan, and kahak yg ada selalu buat rasa nak muntah and tak selesa. Sampai husb cakap saya tidur berdengkur kuat dah beberapa harini. Adakah tonsil bengkak ni boleh membahayakan kesihatan ibu or baby? Help mommies 🥹

2 Balas

sy pon Ada tonsil. morning sickness teruk smpai infection.. so doctors bagi ubat antibiotics ubat batuk lozenge Dan ubat kumur yg sesuai utk pregnant.. just tawakal je sbb tonsil ni tiada ubat kecuali operation utk buang 😅

Silakan tanya soalan ni kepada doktor untuk pemeriksaan lanjut. Saya tiada pengalaman. Mudahan Allah kurniakan kesembuhan.