Sushi

Mummy pregnant boleh makan sushi tak ?

12 Balas

Oh Big No.. please jgn makan brg mentah masih ada bakteria atau salmonella sbb tidak dimasak betul, waimah buah potong yg tak pasti kebersihannya di luar sana pun boleh ada listeria...salad pun elakkan.. Sy pernah kena bahaya boleh jejaskan kesihatan ibu & kandungan.

Boleh makan yg fully cooked saja. Untuk yg mentah, tak boleh sebab bahaya. Makanan mentah boleh akibat an keracunan makanan dan cacing. #TAPsupermoms

Saya makan je hrtu. Tp semua yg dh fully cooked. Mcm daging, ayam atau tempura. Salmon tu geram je tgk tp takpe sabar je dlu ehehehe

boleh je sis.. tapi elakkan makan yg mentah.. sy melantak je sushi tu

Otw sushi king niii.. Hehee.. Tp sy makan bento je.. Elakkan mentah2

Elakkan makanan yg xdimasak...xsesuai utk ibu2 preggy...🙂🙂🙂

Ble jer sis.. tpi jgn mkn yg mentah tu jer

Boleh, tp mkn yg fully cooked shj..

Elakkan...effect baby nanti

Elakkan yang tak masak